Siguranţa contului de joc

Discuție în 'FAQ generale' creată de =Decadent=, 12 Noi 2013.

Dragă cititor al forumului nostru,

Dacă dorești să participi activ la discuțiile purtate, ai întrebări sau vrei să deschizi alte teme, este necesar să te conectezi în continuare în joc. În cazul în care nu ai încă un cont de joc, te rugăm să te înregistrezi. Ne bucurăm să te revedem în viitor în forumul nostru! CLICK AICI
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.
  1. =Decadent=

    =Decadent= Board Administrator Team Seafight

    Pentru a-ţi proteja contul împotriva abuzului, ai aici câteva sfaturi şi trucuri. Cu aceste măsuri de precauţie, îţi asiguri o protecţie de bază a contului!

    Important: Mai întâi trebuie să confirmi adresa de e-mail! Introdu adresa de e-mail corectă. Este singura modalitate de a asigura că nimeni, cu excepţia ta, nu poate schimba parola sau nickname-ul. Pentru siguranţa ta, orice schimbare va fi confirmată. Vei primi un link într-un e-mail şi trebuie să-l confirmi cu un clic.

    Schimbă-ţi parola în mod regulat! Cu cât mai des îţi modifici datele de acces, cu atât mai sigur va fi contul tău.

    Evită parole prea simple! Parola ar trebui să conţină litere mari, mici şi cifre. Parole cum ar fi "ABCD", "12345" sau "pom" nu sunt parole sigure. Nu folosi niciodată nickname-ul ca parolă!

    Nu trimite datele tale de cont niciodată nimănui! Nici la alţi jucători (nu contează cât de bine-i cunoşti), nici la suporter, administratori sau moderatori. Angajaţii noştri nu-ţi vor cere niciodată parola, nici prin e-mail, nici prin ICQ, MSN sau Skype!

    Nu folosi niciodată aceeaşi parolă în mai multe ocazii! Alţi furnizori, de ex., servere TeamSpeak ar putea abuza de datele tale de conectare.

    Urmăreşte aceste instrucţiuni pentru a-ţi asigura contul! O garanţie de securitate împotriva furtului de cont nu-ţi poate oferi nimeni, în afară de tine.

    Acest sfaturi ar trebui să le iei întotdeauna în consideraţie. Astfel, vei putea naviga pe Internet în condiţii de siguranţă!

    __________________
     
    _SC0RPION.LIVIU_ apreciază asta.
  2. =Decadent=

    =Decadent= Board Administrator Team Seafight

    1. Validarea adresei de e-mail imediat după înregistrarea contului de joc:
    • Atenţie la indicarea adresei corecte de mail – scrierea corectă a acesteia/nefolosirea unei adrese de e-mail falsă;
    • Garantarea permanentă a accesului la adresa de e-mail;
    • Informaţii despre cum se poate confirma adresa de e-mail pe care este înregistrat contul
    2. Parolă corespunzătoare:
    • Evitarea utilizării unei parole identice cu cea avută pe alte siteuri sau adrese de e-mail, etc.;
    • Niciodată nu se folosește nickname-ul ca şi parolă a contului;
    • Parola adresei de e-mail nu are voie să fie identică cu parola contului de joc;
    • Nu se folosesc niciodată cuvinte sau combinații de cifre simple, uşor de intuit (precum: „qwerty”, „123456”, „mama” sau asemănătoare);
    • Parola trebuie modificată la intervale regulate de timp;
    • Parola trebuie să conțină litere, atât mari cât şi mici, combinaţii de cifre +caractere speciale;
    • Nu permiteţi browserului de internet salvarea automată a parolei cu ajutorul funcţiei existente la conectarea de pe calculatoare la care au acces şi alte persoane; aşadar, introduceţi manual parola la fiecare conectare;
    • Cu cât este mai lungă și mai complicată parola – cu atât mai bine; nu uitaţi însă că numărul total al caracterelor nu trebuie să depăşească cifra 20.
    3. Spam şi mesaje ingame
    • Mesaje ingame sau chat (camere private, camere de chat ale grupului);
    • Nu vă lăsaţi înşelați de către alţi utilizatori care promit să vă ofere bunuri de orice natură („îţi dau Premium... ”, „îţi pot oferi gratis monedă reală de joc... am nevoie doar de parola contului tău“);Contul tău de joc poate fi furat şi printr-un aparent schimb de conturi („hai să facem schimb de conturi”) – astfel de acţiuni de comercializare de conturi de joc nu conduc doar la compromiterea contului dar sunt interzise şi pedepsite de Bigpoint;
    • Tratează cu o vigilență sporită persoanele care pretind a fi membri ai echipelor Bigpoint, având username-uri asemănătoare cu ale unui moderator sau administrator - Colaboratorii noştri nu vor solicita niciodată date referitoare la contul tău de joc (e-mail, ICQ sau MSN)!
    • Nu transmite nimănui informații despre contul tău de joc! Indiferent dacă este vorba despre jucători (pe care îi cunoşti bine), suporteri, administratori sau moderatori!
    - Spam:
    • Verifică expeditorul în cazul unui mesaj recepţionat: newsletter@bigpoint.com sau customercontact@bigpoint.com sau no-reply@bigpoint.com;
    • Dă click pe linkul de modificare a datelor doar atunci când acesta a fost generat de sistemul de mail Bigpoint;
    • Bigpoint nu solicită niciodată într-un e-mail ca utilizatorul să introducă parola atunci când dă click pe „Răspunde“.
    • Adaugă doar persoane de încredere în cadrul programelor de comunicare tip messenger (Skype, ICQ, MSN):
    • Tentativele de înşelăciune sunt realizate cel mai adesea de persoane care utilizează nume apropiate cu ale moderatorilor Bigpoint şi care promit diverse avantaje, poziţii în cadrul echipelor de moderare sau, aparent doresc să verifice contul tău de joc, acţiune pentru care ar avea nevoie de datele de conectare, în caz contrar contul urmând să fie închis. Nu te lăsa păcălit!
    4. Programele ajutătoare care nu sunt verificate de Bigpoint și link-urile externe catre astfel de scripturi (printre altele programe de tip „bot”) pot conţine aplicaţii periculoase ce provoasă pagube majore (keylogger, trojan, etc.). Instalarea unor astfel de programe NU este permisă!
    5. Date şi informaţii private: Nu menţionaţi nimănui datele private precum întregul nume personal, data nașterii, adresa de e-mail a contului.
    6. Împărţirea (share-urirea) contului de joc:

    • Un cont de joc NU trebuie împărţit niciodată cu alt utilizator (acest lucru este interzis coform CCG). Există în permanenţă riscul ca partenerul de joc să modifice datele de conectare şi astfel să blocheze accesul la cont, furându-l.

    Phising Ce este „phishing”? Toate informațiile necesare pot fi găsite la - http://ro.wikipedia.org/wiki/Phishing

    Cum ne putem proteja împotriva „phishing”?

    Cea mai puternică „armă” împotriva acestui tip de înşelăciune este un simţ şi o intuiţie cât mai dezvoltată şi mai ales respectarea următoarelor reguli:
    • Dacă nu sunteţi clienţi ai siteului din partea căruia aţi primit mesajul, ştergeţi-l fără a-l deschide sau a răspunde la acesta;
    • Dacă sunteţi clienţi dar nu ştiţi cu siguranţă dacă mesajul este unul legitim, realizaţi una din următoarele acţiuni:
    - Contactaţi instituția prin telefon sau e-mail (bineînțeles NEfolosind mesajul sau link-ul conţinut de e-mailul primit) şi întrebați dacă mesajul primit este oficial;
    - În loc de a folosi link-ul oferit în mesajul primit, deschideţi site-ul companiei prin introducerea adresei web în browserul de internet folosit de obicei. Site-ul ar trebui să deţină informaţii cu privire la mesajul expediat clienților pe pagina de start. Dacă nu, urmaţi procedura de verificare a mesajului descrisă la punctul anterior.

    Există câteva unelte care sunt de ajutor în scopul protecţiei împotriva atacurilor de tip phishing.
    • Cele mai multe dintre browsere sunt prevăzute cu o protecţie activată împotriva phishing-ului. Listele folosite sunt de obicei actualizate de mai multe ori pe zi. Trebuie menţionat totuşi faptul că pot fi detectate doar website-urile existente în aceste liste;
    • Mai mulţi clienți de e-mail precum Mozilla Thunderbird dar şi servicii de e-mail online precum Gmail sau Yahoo Mail folosesc de asemenea protecţia anti-phishing;
    • Programele de securitate pentru internet deţin o astfel de protecţie împotriva acţiunilor de tip phishing;
    • Aplicaţiie de tip Password manager pot reprezenta un ajutor important. Dacă aţi salvat datele de conectare pentru un site web într-o astfel de aplicație, login-ul ar trebui să fie posibil în mod automat (Last Pass de exemplu suportă această opțiune). Password manager va funcționa doar pe pagina de web reală şi nu în cadrul uneia false / phishing.
    Dar cea mai puternică metodă de prevenire a phishing-ului rămâne propriul instinct de protejare a utilizatorului.:
    • Verificaţi url-ul din spațiul destinat adresei. Conduce către site-ul corect? Asiguraţi-vă că acordați atenţie caracterelor care arată similar, de ex. O și 0;
    • Este vorba de o pagină web https? Este certificatul acesteia valid?
    Arată pagina diferit? Deschideţi un nou tab în browser-ul de internet pentru a introduce url-ul manual pentru a realiza comparaţia celor două pagini.
    Mozilla Firefox beneficiază de o protecție pentru phishing despre care se pot citi mai multe în limba engleză aici:
    http://www.ghacks.net/2009/10/06/test-the-phishing-protection-in-firefox/ Pentru cei care utilizează Windows şi Internet Explorer iată următoarele informaţii:
    http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/SmartScreen-Filter-frequently-asked-questions-IE9

    Răspundere: Bigpoint nu îşi asumă răspunderea în cazul conturilor de joc furate. O restaurare a contului de joc şi/sau restituirea pagubelor suferite nu este posibilă.
    Întreaga responsabilitate pentru garantarea siguranței contului de joc aparţine jucătorului, deţinător al acestuia.
     
    Modificat ultima dată de către moderator: 17 Feb 2014
    _SC0RPION.LIVIU_ apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri suplimentare.